Blog

Com el Storytelling és clau en el Màrqueting Digital
Publicat per Sergi Mateu, 2 de juny, 2023

Avui, al blog de Bitanube, explorarem una tècnica màgica que pot portar la teva estratègia de màrqueting digital al següent nivell: el storytelling! Prepara't per embarcar-te en un viatge on les paraules es transformen en grans històries que atreuen clients potencials Estàs llest? Doncs, endavant!

L'art d’explicar històries:

El storytelling és l'art d’explicar històries de manera persuasiva i atractiva. Des de temps immemorials, els éssers humans hem estat captivats per les narracions. Des de les pintures rupestres fins als best-sellers contemporanis, les històries ens envolten i ens transporten a diferents mons. I en l'ample univers del màrqueting digital, el storytelling és una eina poderosa per connectar amb la teva audiència.

Així doncs, què és exactament el storytelling i per què és tan important en el món del màrqueting digital? És l'art d’explicar històries per comunicar un missatge. I no ens referim a històries de "Fortuna, Fama i Poder..." amb pirates i princeses. Ens referim a agafar els teus missatges clau, els teus valors i la teva proposta única de venda i convertir-los en una narrativa emocionant que connecti amb la teva audiència.

Imagina't això: estàs navegant per la web, saltant d'una pàgina a una altra buscant informació sobre programació web. De sobte, trobes una pàgina que comença així: Una vegada hi havia un aspirant a programador anomenat Jordi. Jordi somiava des de jove en crear llocs web impressionants que deixessin bocabadats als seus pares i companys, i que aquests fossin vistos per persones de l'ample món..." Bam! En aquest moment, estàs començant a crear un vincle i el navegant vol continuar llegint.

El storytelling en el màrqueting digital et permet crear una connexió emocional amb la teva audiència. Explicant històries rellevants, pots despertar l'interès de les persones i generar empatia. I un cop tens l'atenció de la teva audiència, tens l'oportunitat perfecta per transmetre el teu missatge d'una manera més efectiva. En lloc de simplement dir-los com meravellós és el teu producte, pots mostrar-los com ha transformat la vida de algú, com ha resolt problemes i com ha portat a un altre nivell el negoci d'una empresa.

Però, com pots incorporar el storytelling en la teva estratègia de màrqueting digital? Nosaltres ja ho fem amb molts dels nostres clients.


5 consells per fer-ho de manera exitosa:

Coneix la teva audiència: Abans de començar a explicar històries, és important comprendre a qui et dirigeixes. Investiga el teu públic objectiu, descobreix què els motiva i quins reptes enfronten. Això t'ajudarà a adaptar les teves històries perquè siguin rellevants i atractives.

Troba la teva veu: Desenvolupa un to i estil únics que reflecteixin la personalitat de la teva marca. Pots ser divertit, seriós, inspirador o qualsevol cosa que s'ajusti al teu missatge i atregui la teva audiència. Recorda, ningú vol escoltar una història avorrida!

Crea personatges interessants: Dona vida a les teves històries amb personatges autèntics i memorables.

Construeix tensió i emoció: Una bona història té girs i revolts que mantenen l'audiència intrigada. Crea un conflicte inicial que el teu producte o servei pugui resoldre, i mantén el suspens fins al final.

Utilitza diferents formats: No et limitis només a escriure textos llargs. El storytelling en el màrqueting digital pot adoptar moltes formes: vídeos, imatges, infografies, pòdcasts, les possibilitats són infinites! Utilitza el format que millor s'adapti al teu missatge i a les preferències de la teva audiència.


Recorda, l'objectiu final del storytelling en el màrqueting digital no és només entretenir, sinó també impulsar l'acció. Transmitint històries que ressonin amb la teva audiència, pots inspirar-los a fer una compra, compartir el teu contingut o convertir-se en ambaixadors de la teva marca.

Així doncs, si vols destacar en el món del màrqueting digital i posicionar la teva pàgina web, no subestimis el poder del storytelling. Vols saber més? Vols que el teu lloc web transformi missatges avorrits en històries captivadores? Contacta amb nosaltres! A Bitanube sempre estarem encantats de ser el teu partner.

Contacte

Ens prenem un cafè?

Ens agrada crear projectes innovadors amb una mentalitat oberta i creativa. Sentiu-vos lliures per demanar tot el que necessiteu i mirarem de respondre tan aviat ens sigui possible. A Bitanube tot és possible.

Treble