Blog

Drupal 10: Per què hauries d'actualitzar el teu lloc web
Publicat per Paulo Dias, 8 de Novembre , 2023

Drupal 10 és l'última versió del popular sistema de gestió de continguts (CMS) que ofereix millores i novetats tant per a desenvolupadors com per a usuaris de llocs web.

En aquest article, et presentarem alguns motius pels quals hauries d'actualitzar el teu lloc a Drupal 10, així com els beneficis que obtindràs en fer-ho i els riscos de no fer-ho.


Què hi ha de nou en Drupal 10?

Drupal 10 es va llançar oficialment el 15 de desembre de 2022, després de dos anys i mig de desenvolupament. Entre les principals novetats d'aquesta versió s'inclouen:

Major enfocament en la usabilitat i accessibilitat gràcies als nous temes Clar i Olivero, que personalitzen l'experiència tant del backoffice com del frontoffice.

Utilització de PHP 8.1, el llenguatge de programació més utilitzat per a desenvolupar llocs web, aprofitant les seves millores en rendiment i eficiència.

Ús de Symfony 6, el framework PHP que proporciona una base sòlida i flexible per a crear aplicacions web complexes.

CKEditor 5, un editor de text amb una interfície senzilla per a construir redaccions fàcilment i amb capacitat per a exportar contingut en Word i PDF.

Facilitat en les actualitzacions futures i capacitat per a realitzar actualitzacions automàtiques.


Per què actualitzar a Drupal 10?

Actualitzar el teu lloc a Drupal 10 et permetrà aprofitar tots els avantatges que ofereix aquesta versió, entre les quals es destaquen:

Millor experiència d'usuari per a administradors i gestors de contingut gràcies a la millora en usabilitat i accessibilitat.

Major seguretat i rendiment gràcies a l'actualització de diverses llibreries i components externs.

Major capacitat de personalització i desenvolupament gràcies a PHP 8.1 i Symfony 6, la qual cosa et permetrà crear funcionalitats més avançades, adaptades a les teves necessitats sense sacrificar rendiment.

Aprofitar el treball conjunt de la comunitat, la qual cosa permet l'ús de nous mòduls que estenen la funcionalitat dels llocs web i que només estan disponibles en la nova versió.


Quins perills hi ha si no actualitzes a Drupal 10?

No actualitzar el teu lloc a Drupal 10 pot suposar una sèrie de riscos i inconvenients, entre els quals es troben:

Exposar-te a possibles atacs o hackejos, ja que el teu lloc pot contenir vulnerabilitats o fallades de seguretat que poden ser explotats per tercers malintencionats.

Tenir problemes de rendiment o compatibilitat, ja que el teu lloc podria no funcionar correctament amb les últimes versions dels navegadors o dispositius mòbils.

Enfrontar dificultats per a mantenir o millorar el teu lloc, ja que podria resultar-te més complicat trobar suport o ajuda per a resoldre els teus dubtes o problemes. .


A Bitanube t'ajudem

Drupal 9 ha deixat de rebre suport l'1 de novembre de 2023. A partir d’ara, cada dia que passi suposa un risc per a la seguretat i el bon funcionament del teu lloc web, ja que no rebrà actualitzacions per a corregir fallades o afegir noves funcionalitats.

Gràcies al compromís de Drupal per facilitar la transició entre versions, l'actualització de Drupal 9 a 10, i fins i tot de 8 a 10, no suposa un risc ni una inversió elevada.

Per aquest motiu, a Bitanube volem oferir-te la nostra experiència en Drupal perquè la transició sigui el menys accidentada possible.

Contacta'ns i explica'ns com podem ajudar-te!

Contacte

Ens prenem un cafè?

Ens agrada crear projectes innovadors amb una mentalitat oberta i creativa. Sentiu-vos lliures per demanar tot el que necessiteu i mirarem de respondre tan aviat ens sigui possible. A Bitanube tot és possible.

Treble