Blog

La importància per a les empreses d’estar presents a les xarxes socials
Publicat per Cristina Susarte, 16 de Gener , 2024

A l’era digital, la presència activa de les empreses a les xarxes socials ha anat creixent i ja no és només una opció, és una necessitat estratègica que pot marca la diferència entre assolir l'èxit o caure en l’oblit. Les xarxes socials han passat de ser plataformes simples de connexió entre persones a potents eines de marketing digital per empreses. Estar al dia amb les noves tendències és important per aprofitar al màxim aquestes plataformes i destacar en un món virtual cada cop més saturat d’informació.

En aquest blog, explorarem les últimes tendències i els beneficis de les xarxes socials que canvien la manera de conectar les empreses amb els usuaris.


Contingut interactiu

Actualment, a les xarxes socials no sols es tracta de compartir contingut estàtic. La tendència apunta cap al contingut dinàmic i interactiu. Què engloba això? Publicació d’enquestes, sortejos, preguntes i respostes, informació d’interés, entre d’altres.


Recomanem tenir publicacions i contingut preparat amb suficient antelació, ja que al llarg dels mesos és possible que puguin haver canvis en la calendarització per esdeveniments i dates importants (com per exemple el Nadal). Aquest tipus de contingut dinàmic s’ha de preveure per arribar a més públic i no quedar en l’oblit.

Vídeos

Actualment, els vídeos son el tipus de contingut que més pes tenen a les xarxes socials. Les plataformes de vídeo com Tik Tok, s’estan transformant en canals valiosos de marketing per a empreses, oferint contingut rellevant per als usuaris i consumidors.

Existeixen altres eines semblants com el Reels d’Instagram que també permet penjar vídeos de duració més amplia i en format vertical. Els algoritmes actuals mostren més aquests tipus de vídeos que els posts estàtics, per tant, aquesta és una altra bona opció per assolir fer arribar el producte o servei a més usuaris que siguin el públic objectiu de l’empresa.

Imatge de marca

El consumidor d’avui dia busca a les xarxes socials una connexió amb les empreses més autèntica i realista, i això comporta que les grans empreses estiguin responent canviant els seus continguts online. Parlem de contingut més humà i autèntic, com per exemple compartir històries de l’empresa i els seus treballadors o buscar apropar-se al seu client d’una manera més directa. Això genera una imatge de confiança i transparència a la marca.


Comerç social

El comerç online, avui dia té l'oportunitat d’obrir una altre canal de vendes, i és per les xarxes socials. Poden etiquetar els seu productes a les publicacions, permeten als seus usuaris adquirir-los sense haver de sortir de la plataforma i la tendència ens diu que cada cop són més els usuaris que volen comprar el producte d’aquesta manera, volen un procés de compra senzill i ràpid. Aquest tipus de venda ofereix a les empreses per tant, convertir els seus seguidors en clients finals.


A l’actual panorama on les xarxes socials estan en constant evolució, les empreses han d’adaptar-se als nous mitjans i els nous mètodes de compra per continuar avançant. La clau per destacar en aquest món canviant resideix en la capacitat de ser innovador i autèntic. Les empreses que poden anticipar-se a les noves tendències del moment es col·loquen en una posició avantatjosa per connectar-se de manera significativa amb el seu públic. Aquestes presències que aconsegueixin estar dins de la marea digital, construiràn una imatge de marca sòlida i una comunitat lleial i activa en el món digital.


Per obtenir més informació sobre com potenciar la teva presència a les xarxes, contacta’ns a través del nostre formulari de Bitanube.

Contacte

Ens prenem un cafè?

Ens agrada crear projectes innovadors amb una mentalitat oberta i creativa. Sentiu-vos lliures per demanar tot el que necessiteu i mirarem de respondre tan aviat ens sigui possible. A Bitanube tot és possible.

Treble